Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици почистиха плажните ивици на Шабла и Дуранкулак
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 01.11.2010Коментари ()552
©
На 31 октомври, по повод Международния ден на Черно море, ученици от училищата в Шабла и Дуранкулак почистиха плажните ивици на двете населени места. Почистването се осъществи с любезното съдействие на организацията "Екоколект" АД, с която община Шабла има сключен договор за разделно събиране на отпадъците от опаковки.

В акцията, проведена на къмпинг "Добруджа", се включиха над 70 ученика от СОУ "Асен Златаров" - гр. Шабла, учители, кметът на общината, представители на НЧ "Зора" - гр. Шабла и граждани. Събрани бяха над 70 жълти чувала с пластмасови, хартиени и метални опаковки, още толкова зелени чували със стъклени опаковки и над 30 черни чувала с битови отпадъци. Последваха спортни игри на плажа и награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и литературна творба, посветени на ползите от разделното сметосъбиране. Награди имаше и за всички останали участници, включили се в почистването.

В Дуранкулак празникът започна с представяне на литературни съчинения, посветени на Деня на Черно море и на опазването на чистотата на природата. Последва акция по почистване на плажната ивица. В нея взеха участие над 40 ученика от местното училище заедно със своите учители. И тук събраните отпадъци биваха разделяни в разноцветни чували в зависимост от материала, от който са изработени. За всички участници в акцията, както и за децата, включили се в конкурсите за рисунка и литературна творба, имаше награди, осигурени от Екоколект.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Uchenici-pochistiha-plazhnite-ivici-na-Shabla-i-Durankulak-203366
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.