Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БМЧК стартира кампания за толерантност към наркозависимите
Автор: Екип Varna24.bg 16:02 / 01.11.2010Коментари ()580
©
На 2 ноември т. г. Български младежки Червен кръст подема национална кампания "Време е да прогледнем!" за толерантност и равнопоставеност и за борба срещу дискриминацията към зависимите. Основната цел, която младежката организация си поставя, е да стимулира промяна в нагласите на обществото към зависимите от наркотични вещества.

Кампанията ще се проведе до 6 ноември като ще охване областите Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

В рамките на кампанията са предвидени различни инициативи сред ученици и студенти: информационни акции, срещи, дискусии, обучение по първа помощ и спешни действия при предозиране, раздаване на брошури и мн.други инициативи.

Кампанията е част от осъществяването на проекта "Подобряване на стратегиите за намаляване на здравните щети сред интравенозно употребяващите наркотици: червенокръстки подход в Европа", финансиран от Европейската комисия и осъществяван в партньорство с още шест национални дружества и фондация «Вила Марини» в Италия. Проектът се осъществява в Русе и Кюстендил - в дроп-ин центровете.



https://www.varna24.bg/novini/varna/BMChK-startira-kampaniya-za-tolerantnost-kum-narkozavisimite-203499
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.