Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Постоянен арест за двойка, отглеждала канабис край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 01.11.2010Коментари ()1063
© Varna24.bg
Величко Карбов и приятелката му Десислава Раднева, обвинени, че държали повече от 9 килограма марихуана, за да я продават, а Карбов и затова, че я отглеждал в дворното си място, от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР във Варна, след като в петък, миналата седмица, при полицейска акция в м-ста "Сотира", край Варна, органите на реда задържали 27 годишния Величко, който прекопавал канабиса. Полицаите иззели доброволно предадените 21 стръка от дрогата, която била изсушавана в съседна изоставена къща. Последвали обиски в жилището, което обитавали 24 годишната Десислава и Величко. Така общото количество на марихуаната, отглеждана при семейния бизнес станало 9 392 грама. Законът определя това престъпление като тежко и наказуемо с "лишаване от свобода".

Днес, за да определи най-тежката мярка за процесуална принуда ВОС се съобрази не само с тежестта на престъпното деяние и с високата му обществена опасност. Съдът отчете многобройните и категорични доказателства, събрани само за първите няколко дни от разследването. Те по безспорен начин установяват, че както Величко, така и майката на 2 годишния му син Десислава, са съпричастни към тежкото, умишлено престъпление за което се разследват. Това мотивира съда и за извода, че ако са на свобода, всеки един от тях може да извърши друго престъпление. Въпреки видимото им влошено тежко здравословно състояние, най-вероятно предизвикано и от честа употреба на наркотични вещества, двамата ще останат в ареста. Съдът указа на наблюдаващия прокурор да назначи максимално скоро съдебно-медицинска и съдебно-психична експертиза, която да установи точния здравен статус и на двамата. Техният син, който е само на 2 години и 9 месеца е поверен на грижите на родителите на Карбов.

Ако Раднева и Карбов обжалват днешните определения на ВОС, те ще явят пред Варненския апелативен съд на 9 ноември от 10,00 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-za-dvoika-otglezhdala-kanabis-krai-Varna-203529
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.