Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Данчо Симеонов обеща: Пътищата в областта ще се чистят от сняг
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 02.11.2010Коментари ()1264
© Impact Press Group
Има варианти за снегопочистването на републиканските пътища във Варненско, увери областният управител Данчо Симеонов. Губернаторът смята, че няма повод за притеснение, въпреки съдебните спорове между пътна агенция и "Хидрострой", която е една от досегашните фирми, занимавали се със снегопочистването.

Според конкурса във Варненско трябваше да чисти "Североизток груп" - консорциум между "Пътно строителство" и варненските "Инжстрой инженеринг" и "Пътища и мостове". Процедурата обаче е обжалвана пред Комисия за защита на конкуренцията. След това е излязло решение на Върховния административен съд. Последвало е договаряне и ново обжалване.

Непреклонността на фирмата, която обжалва, насочва към останалите два варината за решаване на проблема, каза още Симеонов. Единият е да се продължи договорът на въпросната фирма или до края на годината, или до края на март месец, ако юристите кажат, че е възможно, уточни областният.

Другият вариант е преминаване към малка обществена поръчка, която ще бъде изпълнена много по-бързо, смята губернаторът. Той допълни, че от "Пътна инфраструктура" ще определят точно как ще се случат нещата, защото това е тяхно задължение.

Симеонов увери, че магистралата няма да бъде затрупана от сняг и хората ще могат да се придвижват свободно до София и Добрич.

През миналата зима участък от магистралата във Варненска област беше затварян на няколко пъти и дълго време пътните платната останаха покрити от сняг. Областният управител коментира, че не може да се търси причината само в работата на снегопочистващите фирми, а и в самата организация на Областно пътно управление.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dancho-Simeonov-obeshta-Putishtata-v-oblastta-shte-se-chistyat-ot-snyag-203749
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.