Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненска галерия продуцира филм
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 03.11.2010Коментари ()1235
"Алфа артгалерия - Център за популяризиране на българското изкуство", подготвя поредния си проект. Собственикът на центъра Добромир Славчев е продуцент на новия български игрален филм "Кървава клетва". Славчев е автор на сценария, а режисьор е Станислав Дончев.

Сюжетът е вдъхновен от народните борби за национално освобождение, като акцентът е върху легендарния воевода Стефан Караджа. Зрителят ще се запознае с моменти от битието и на неговия съратник Хаджи Димитър, с когото успяват да всеят смут в Османската империя. Дълго време имената им не слизат от първите страници на вестниците у нас и на Запад.

Зрителите ще видят пресъздадени образите и на други национални герои - Раковски, Левски, Панайот Хитов, чиито пътища се преплитали в името на Освобождението. В изпълнението на проекта ще бъдат ангажирани както млади актьори, каквито са били и истинските герои, така и любими лица от екрана.

До момента снимачният екип разполага с 200 000 евро, осигурени от "Алфа Имоти" - фирмата, съдържател на центъра. Нужни са обаче още средства, обясни продуцентът Добромир Славчев, който е известен мецанат не само във Варна.

Източник: в. "Черно Море"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Varnenska-galeriya-producira-film-203929
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.