Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Телефоните за поддръжка на асансьори трябва да са на видно място
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 03.11.2010Коментари ()702
© Varna24.bg
РЦ 112 призовава домоуправителите на жилищните кооперации да поставят в асансьорните клетки денонощния телефон на фирмата, поддържаща съоръженията. През последните месеци на ЕЕНСП 112 се наблюдава повишаване на броя на сигналите за заседнали хора в асансьори на жилищни и административни сгради, в следствие на авария на съоръжението. На 12.10.2010г. на ЕЕНСП 112 постъпи и сигнал от екип на ЦСМП в областен град, който е заседнал в асансьор в жилищна сграда с пациент в критично състояние.

Основно изискване при обслужване на инциденти от такъв характер е, гражданинът да съобщи денонощен номер на фирмата, поддържаща съоръжението, който следва да бъде поставен на видно място вътре в клетката на асансьора. За съжаление, все по-често се констатира липсата на тази информация, което затруднява бързата и ефикасно реагиране на сигнала.

От РЦ 112 разчитат на активното съдействие на домоуправителите на жилищните кооперации и отговорните административни лица в най-кратки срокове да се постави тази важна информация в асансьорните съоръжения и на други видни места във входовете.

 



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Telefonite-za-poddruzhka-na-asansyori-tryabva-da-sa-na-vidno-myasto-204073
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.