Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Коста Базитов: Никой никого не гони от Младежкия дом във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 07.11.2010Коментари ()893
Никой никого не гони от Младежкия дом, заяви зам.-кметът по образованието и културата в община Варна Коста Базитов. Той бе категоричен, че нито една от детските школи, ползващи помещения под наем там, няма да бъде принудена да напусне. Това е една интрига и не знам защо по този начин е била предадена информацията, каза още Базитов.

В края на работната седмица зам.-кметът се е срещнал с ръководителите на три от школите, които имали притеснения - балетна формация "Мелъди" и две танцови групи. Разговарях с тях и им обясних, че поради определени обстоятелства за няколко месеца те ще трябва да съвместят работата си с школи от Общинския детски комплекс, поясни Коста Базитов.

По думите му става въпрос за изготвяне на друг график за ползване на помещенията, в който да бъдат вместени и децата от детския комплекс. За да стане това обаче, школите ще трябва да разредят времето си за репетиции. Варна не може и не трябва да се лишава от тези формации, ще направим всичко възможно да няма ощетени, подчерта заместник-кметът.

Напрежението се изостри, след като родители алармираха, че школите, които децата им посещават в Младежкия дом, ще трябва да го напуснат, тъй като формации от ОДК трябва по необходимост да се преместят в същата сграда. Причината била, че собственикът на сградата на детския комплекс си искал хореографската зала.

Източник: Dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kosta-Bazitov-Nikoi-nikogo-ne-goni-ot-Mladezhkiya-dom-vuv-Varna-204847
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.