Къде у нас ще ядат най-скъпата гарнитурата за Великден? | ||||||
| ||||||
Оказва се, че най-скъпата салата ядат във Велико Търново. Там цената и е 11 лева. Най-леко на джоба е в града под тепетата. На пазара в Пловдив сметката излиза 8 лева и 4 стотинки. А в София - 9,70. Според производители в Пловдив разликата зависи от това къде точно се произвеждат зеленчуците. "Разликата в различните градове идва оттам, че зависи къде се отглежда продукцията. Доста от от нея си е наша -родна. Няма как родната продукция да бъде по-скъпа. Веригите работят с чужда продукция, с тировете директно отиват там. Въпреки всичко нашата продукция е по-евтина", обясняват пред NOVA производителите. Търговци от Велико Търново казват, че повечето зеленчуци са внос. В София уточняват, че половината продукция е българска, а половината гръцка или турска. Тя добавят, че към момента зелената салата е българска. Според търговци от Монтана цената е въпрос на качество. "Както има краставици от 5 лева, така има и от 2 лева", добавят те. В Монтана плащат двойно повече за пресен лук - 1 лев за връзка. В Пловдив ядат най-евтини краставици. По-солен им излиза магданоза във Велико Търново. Проверката показва, че българинът предпочита да си купува салатата от пазара. Там сметката им излиза по-лека на джоба. |
Още по темата: | общо новини по темата: 199 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница |