Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В събота награждават ученици в конкурс за поезия, проза и рисунки
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 17.11.2010Коментари ()1141
©
Тази събота, 20 ноември, от 11:00ч. в Концертна зала на Младежки дом - Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите на V Национален конкурс за литература - поезия и проза и компютърна рисунка "Морето, морето, морето..." Варна`2010.

Конкурсът е национален и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН за 2010-2011 учебна година. Съорганизатори на Общински детски комплекс при провеждането на конкурса са РИО - Варна, Община Варна, Сдружение "Литературно общество" - Варна. В петото издание на конкурса участваха общо 542 участници от цялата страна.

В раздел "Литературно творчество" компетентно петчленно жури с председател: Станислав Пенев - поет, член на Съюза на българските писатели-Варна, председател на "Сдружение Литературно Общество-Варна" и членове: Долорес Коева - литератор, Людмила Гонова - член на СЛОВо, Сия Папазова - член на СЛОВо и драматург, Цветанка Филипова - литератор, разгледа и оцени 344 творби на 275 участници от 48 населени местa. Творбите бяха класирани в две категории - поезия и проза, в три възрастови групи.

В раздел "Компютърна рисунка" тричленно жури в състав: Председател: Йорданка Аргирова - художник-приложник и дизайнер реклама, Магдалена Тодорова - учител по информационни технологии и Мая Боянова - учител по информационни технологии, разгледа и оцени 304 творби на 267 участници от 36 населени местa.

Четиридесет и пет са лауреатите в двата раздела на конкурса. Всеки от тях ще получи плакет и диплом.

На церемонията по тържественото награждаване поздравления ще поднесат талантливите деца от школите по изкуства в Общински детски комплекс.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/V-subota-nagrazhdavat-uchenici-v-konkurs-za-poeziya-proza-i-risunki-207444
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.