Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нелегални печатници бълвали копия на учебници по медицина
Автор: Екип Varna24.bg 17:07 / 17.11.2010Коментари ()965
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Незаконно разпространение на сканирани копия в електронен вариант на учебници по латински език за медицински университет е неутрализирано от служителите на сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП.

Има вероятност и варненските студенти по медицина да са се възползвали от схемата, заявиха близки до разследването. Засега е ясно, че колегите им от София разпечатвали помагалата в нелегални печатници, работещи под прикритието на копирни центрове.

Според доц. д-р Негрин Негрев от Медицинския университет местните студенти не са се поблазнили от евтиния вариант и не са забелязвани да учат от копия на учебници по латински. "Но съществуват монографични издания, които са невероятно скъпи. Цената им стига до 700 -800 лв.", заяви зам.-ректорът. Доц. Негрев допълни, че до момента не е получавал сигнали за нарушение на авторските права.

Авторите на сканираните учебници са Ирена Станкова, Василка Георгиева и Ивелина Колева. Издателството, произвело истинските учебници, е "Гера Арт". Именно неговите учебници копирали пиратите.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nelegalni-pechatnici-bulvali-kopiya-na-uchebnici-po-medicina-207491
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.