Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отмениха още две сделки на бившия областен управител с имоти по Дамбата
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 29.11.2010Коментари ()852
Още две сделки с имоти на балчишката Дамба бяха обявени в края на миналата седмица за незаконни от Върховния административен съд /ВАС/, съобщават от областната управа в Добрич.

ВАС остави в сила решение на Административен съд-Добрич, с което е обявена нищожността на заповед на бившия областен управител Ердинч Хаджиев от м.май 2009 година. Със заповедта фирма "Ей Пи Инвест 09" ООД се определяше за купувач на недвижим имот - частна държавна собственост. ВАС приема, че този документ е издаден при съществени нарушения на закона. Те засягат разпоредби на Конституцията, Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, Закона за водите и Закона за държавната собственост. Установено е, че имотът изцяло попада в брегоукрепителното съоръжение Дамбата, което е част от крайбрежната ивица, изключителна държавна собственост е и не може да се актува като частна собственост на държавата.

С другото си решение, по подобен начин ВАС обявява за незаконна сделка за терен, закупен от "Балчик Плаза" ООД - Варна. Двете решения на Върховния административен съд са окончателни.

На 3 ноември т.г. ВАС се произнесе по първото дело за Дамба "Албена - Балчик" за обявяване на неправомерно продаден имот публична държавна собственост от бившия областен управител. Купувач отнове е "Ей Пи Инвест 09" ООД. Атакуваните в съда сделки са общо 8.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Otmeniha-oshte-dve-sdelki-na-bivshiya-oblasten-upravitel-s-imoti-po-Dambata-210685
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.