Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ефективни присъди за двама мъже, извършили серия грабежи над жени
Автор: Екип Varna24.bg 17:07 / 29.11.2010Коментари ()1006
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд присъди 5 години затвор за Стефан Анг. и 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" за Бисер Мар., извършили серия грабежи над беззащитни жени. Двамата се възползваха от привилегията на съкратеното съдебно следствие, след като признаха вината и фактите, посочени в обвинителния акт.

Първият и единствен грабеж, извършен в съучастие между наркозависимите Стефан и Бисер е станал на 14 декември миналата година. Около 22,00 часа на бул.Владислав Варнененчик" тандемът се нахвърлил върху жена, която се прибирала у дома си. Съборили жертвата на земята и успели да изтръгнат от ръцете й дамската чанта. От плячката - 2 мобилни телефона, 250 лева, лични документи, кредитни и клиентски карти, всичко на обща стойност 435 лева, Бисер получил 45 лева. Другото отнел Стефан. Двамата се нуждаели от средства, за да си осигурят хероин.

Останалите 3 грабежа, за които е изправен пред съда, Стефан организирал и извършил сам. Отново в тъмните часове на деня и отново нагло посегателство над жени. На 3 януари тази година, след 20,30 часа, пак на бул."Владислав" Стефан издебнал поредната си жертва точно в момент, когато отключвала входната врата. Жената се отбранявала яростно, не допуснала насилникът да изтръгне чантата от ръцете й, но при падането на земята от нея изхвърчал мобилният й телефон. Това била поредната "плячка" на Стефан Анг. Минути по-късно той продължил набезите като нападнал друга жена по ул."Д-р Пискюлиев". И тя била съборена на земята, като въпреки съпротивата - останала без дамската си чанта, без лични документи, ключовете на автомобила и мобилния телефон. Общата стойност на ограбеното при тези два грабежа възлиза на 170 лв. Последният от серията грабежи на Стефан бил извършен на 22 януари тази година. Тогава издърпал от врата на безпомощна жена, за която съседи извикали БМП масивен златен синджир на стойност 1 140 лева.

Днешната присъда ще е 7-та поред в биографията на Стефан и 23-та за Бисер. Съдът определи те да изтърпят наказанията си при строг режим. Двамата са възстановили щетите на първата жертва на грабежа, а Стефан предстои да обещети другите три пострадали жени общо със 1 310 лева.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Efektivni-prisudi-za-dvama-muzhe-izvurshili-seriya-grabezhi-nad-zheni-210811
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.