Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Защо не трябва да изхвърляме тези продукти в мивката?
Автор: Екип Varna24.bg 16:35 / 02.06.2024Коментари ()1344
©
Вероятно сте се сблъсквали със запушени тръби и неприятна миризма от канала. Някои продукти е по-добре изобщо да не се изхвърлят в канализацията. Ето кои са те:

Утайка от кафе

"Утайката от кафе може да изглежда безобидна, но може да се слепи и да създаде запушвания във вашите тръби“, каза собственик на фирма за почистване.

Отпадъците от приготвянето на кафе на зърна не трябва да се изхвърлят в боклука - някои хора използват утайката, за да си направят домашен скраб, докато други я използват като тор.

Ориз



Оризът е друга храна, която може да запуши тънка дренажна тръба. Опитайте се да измиете това зърно по-внимателно, така че суровите зърна да не изплуват случайно. Факт е, че те могат да се надуят - това е мястото, където се крие цялата уловка.

Мазнини

"Всякакви масла или мазнини и дори салатни сосове, съдържащи масло, не трябва да се изливат в канализацията“, отбеляза експертът.

Мазното няма да запуши тръбата моментално, но има тенденция да се натрупва, като постепенно образува лепкаво натрупване, което "привлича“ други продукти. Преди да източите нещо мазно, неутрализирайте течността с препарат за миене на съдове, за да не остане мазнината по стените на тръбата, пише dariknews.bg.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Zashto-ne-tryabva-da-izhvurlyame-tezi-produkti-v-mivkata-2137226
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.