Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Какво означава тялото ни да е хидратирано?
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 19.06.2024Коментари ()993
©
Горещите летни дни са времето, когато се сещаме, че трябва да пием повече вода, за да не се обезводним. Какво обаче означава тялото ни да е хидратирано?

Човек губи вода чрез дишането, потенето и отделителната си система. Тъй като тялото ни има ограничена способност да съхранява вода, трябва да я наваксваме отвън, като пием достатъчно течности в рамките на денонощието.

Обичайната препоръка е жените да пият най-малко по 2.7 л вода на ден, а мъжете - по 3.7 л, припомнят Time. Не е задължително обаче да посягаме точно към водата, за да останем хидратирани. Ето и някои други подходящи течности (не, алкохолът не е сред тях).

Мляко

Млякото съдържа 90 % вода. Като допълнителен бонус в него има калций и протеин, а в случай, че искаме да избегнем мазнините, можем да изберем нискомаслено.

Богати на вода плодове и зеленчуци

Диня, пъпеш, ягоди, спанак, зеле, тиква не само ни осигуряват вода, но и фибри, витамини и минерали.

Електролитни напитки

Когато се потим, губим тези вещества, които провеждат електрическите импуси в тялото. Затова трябва да ги наваксаме. Ако не сме спортисти и тренировките ни продължават под час, пиенето на вода е достатъчна мярка за възстановяване на електролитния баланс в организма. Ако обаче имаме по-голяма физическа натовареност, готовите електролитни напитки винаги трябва да са ни под ръка, предава lifestyle.bg.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Kakvo-oznachava-tyaloto-ni-da-e-hidratirano-2157607
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.