Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За храната по морето през лятото: Гледайте панировката на рибата и хигиената на щанда
Автор: Екип Varna24.bg 14:43 / 20.06.2024Коментари ()2098
© bgonair
С началото на активния летен сезон по Черноморието започват и проверки за качеството на храните. Инспекторите влизат в магазини и ресторанти. Те обаче често се натъкват на сгради в лошо състояния, с падащи мазилки и ръждясали хладилници. Летовниците трябва най-много да внимават за любимата храна през лятото на морето - рибата.

"Преди всичко трябва да се следи хигиената на щанда, където се предлага рибата. Тя трябва да бъде в количество, което трябва да се реализира в рамките на три часа от приготвянето ѝ. Самата готова риба, когато е прясна, си личи. По свежестта, панировката", заяви пред Bulgaria ON AIR представителят на БАБХ-Бургас д-р Тодорка Петрова.

Много често в ресторантите по морето мамят с млечните продукти. Инспекторите ще следят дали в менюто е посочено, когато става въпрос за имитиращи продукти. В малките ресторантчета по морето твърдят, че обикновено храна от предния ден не се предлага. 

"Ние не приготвяме огромно количество храна, нашите туристи не са "ол инклузив" като в Слънчев бряг - храним малко хора и обикновено знаем какво количество. Когато наближи времето за края на закуската, ние поне 40 минути преди това спираме да приготвяме каквото и да е", каза управителят на ресторант Гергана Йовчева. 

Проверени бяха и здравните книжки на персонала. Проверките ще продължат през цялото лято, като се предвижда към тях да се включат и инспектори от полицията, данъчните и здравните власти. При административни нарушения глобите започват от 2000 лв.



Още по темата: общо новини по темата: 443
03.07.2024 »
03.07.2024 »
03.07.2024 »
03.07.2024 »
03.07.2024 »
02.07.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Za-hranata-po-moreto-prez-lyatoto-Gledaite-panirovkata-na-ribata-i-higienata-na-shtanda-2158837
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.