Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Билетите за влаковете от Варна привършват
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 22.12.2010Коментари ()4183
© Varna24.bg
Билетите за влаковете в морската ни столица свършиха, а места няма дори за вагоните втора класа. Народът се юрна да пътува с тренове заради лошото време и снеговете и БДЖ се оказа предпочитаният транспорт, коментираха служителки на жп гарата във Варна. Продадени са всички спални места до 4 януари, няма и билети за първа класа. Един-два билета са останали непродадени за 31 декември за влака от Варна до София, но е въпрос на минути и те да бъдат похарчени.

Заради падналите обилни снегове планиралите да празнуват извън Варна масово търсят билети за влак. Дори и тези варненци, които ще посрещат Нова година в чужбина, също търсят билети за влак, за да стигнат до столицата, откъдето тръгват повечето новогодишни екскурзии до близки и далечни дестинации. Сред най-предпочитаните - заради съответствие между качество и цена, остава съседна Турция. Пътуването до Тунис със самолет от летище Варна също се предпочита, тъй като пести пътни разходи до столицата.

Сред родните места за почивка варненци предпочитат Елена и Боженци, които имат славата на Банско за жителите на морската столица. Все пак Банско е прекалено далеч и пътуването дотам е зависимо от времето.

Два дни преди Бъдни вечер билетите от София към морето почти свършиха. Автобусните фирми вече изнемогват с пътниците, а влаковете издават последните билети към Бургас и Варна.

Преди коледните празници билети за влаковете към морските градове почти няма. Екип на "Монитор" провери на място на софийската Централна гара какво е положението с резервациите. Оказа се, че билетите за Бургас и Варна са на привършване. За Стара Загора, Свиленград и Русе билети все още се намират, но от БДЖ очакват огромен наплив между 23 и 25 декември и едва ли всички желаещи ще успеят да се вредят.

 

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Biletite-za-vlakovete-ot-Varna-privurshvat-216600
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.