Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инвеститор: Вместо да си купите апартамент или 1 кг злато, по-добре си оформете един портфейл от акции
Автор: Екип Varna24.bg 21:21 / 03.07.2024Коментари ()33850
©
На този етап 25 % от новото жилищно строителство не е продадено и апартаментите стоят празни. А за големите градове като София, Пловдив, Варна говорим дори за около 30 % непродадени апартаменти.

Това каза професионалният финансов трейдър, инвеститор и фонд мениджър Бисер Варчев в интервю за агенция БЛИЦ.

"В България имотният балон няма нищо общо с този през 2008 година, защото тогава американците имитираха едни деривации на имотите.При нас няма такова нещо и понеже няма усложняване на нещата, "балон" е малко пресилена дума. Очаквам да има още свиване на цените в този пазар с около 20 %."

"Влизането в сухопътен Шенген съм съгласен, че ще се отрази положително на българската икономика. Ще бъдат хванати комисионни такси от търговията вътре в Европейския съюз.

Това е добре за България, но за Еврозоната - колкото и да ме убеждават, че ще паднат някакви банкови лихви, щели да поевтинеят кредити, за мен това е уникална глупост. Целта на нашето влизане в Еврозоната е единствено политическо решение."

"Хората по принцип може със спестените пари да си купят апартамент или 1 килограм злато. Но по правилното е да се обърнат към инвестиционен посредник, който да им оформи един портфейл от акции.

Например ние в момента правим портфейли, като в тях основно се залага на така наречената "великолепна седморка". Това представлява акциите на всички компании в света като Tesla, Amazon, Apple, Google и други.

Тези са основните компании, които се занимават с разработването и усъвършенстването на изкуствения интелект. Има още много мегдан да се влагат пари в развиването на изкуствения интелект чрез тези компании, но това не трябва да става сляпо. Като цяло в имоти точно в този момент не трябва да се инвестира, защото те са в низходяща скала. Златото е на тавана си, а ние никога не купуваме нищо, което е на тавана си.

На този етап бих препоръчал лицензирани инвестиционни посредници, които да ви изградят портфейл."

"Иначе за златото, като цяло, то стигна 2,200-2,300 долара тройунция. Инфлацията падна и като вземем предвид колко закъсня покачването на златото спрямо инфлацията в последните 2-3 години, сега предполагам, че по същия начин ще закъснее и тази реакция, така че аз не прогнозирам златото да се повиши повече.По-добре е да си купиш инвестиционно злато, ако искаш да се пазиш от инфлация, отколкото да си напазаруваш златни бижута."


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Investitor-Vmesto-da-si-kupite-apartament-ili-1-kg-zlato-po-dobre-si-oformete-edin-portfeil-ot-akcii-2173744
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.