Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна ще бъде домакин на уникално събитие
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 08.07.2024Коментари ()1624
©
На 9 юли гражданите на Варна ще имат възможност да посетят спортното събитие "Щък тук-там: Адаптирай се!" на няколко локации в града. Дейностите се провеждат на 9-и вторник от 11:00 до 21:00 часа с различни спортни активности, като основно те са концентрирани на входа на Морската градина.

Посетителите на "Щък тук-там: Адаптирай се!" ще имат възможност наблюдават и да се включат в спортни дейности за хора с увреждания като баскетбол, тенис на маса, шоудаун, канадска борба, шах, табла, джаги, тенис на корт. Те ще могат да научат какви са правилата на тези адаптирани спортове, да се съревновават с параспортистите и дори да се поставят на тяхно място.

Това събитие се организира от Сдружение ЗА ТЕБ и е част от международен проект "Овластяване на млади хора с увреждания чрез спорт", финансиран по програма Еразъм+. Проектът е сътрудничество между организации от България, Литва, Полша и Португалия и цели да насърчи повече младежи да участват в спортни дейности. Един от най-важните резултати от това сътрудничество е създаването на наръчник за обмен на добри практики и насока за организиране на спортни дейности за хора с увреждания. Чрез дейностите се надяваме и да стимулираме толерантност и приемане на различията сред обществото.

Това спортно мероприятие се провежда с подкрепата на Спортен клуб за хора с увреждания Черно Море-Никея, Спортен клуб за интеграция Вихър, Тенис Клуб Велто, Клуб по футбол на маса Джа-Ра и Община Варна.

За повече информация може да разгледате страницата на събитието във фейсбук.

Програма

Щък тук-там: Адаптирай се!

09-и Юли 2024

11:00-13:00

Тенис на корт - открита тренировка и спаринг

Място: Тениск клуб Велто, Морска градина до вила Буров

16:30 - 21:00

Тенис на маса

Шоудаун

Канадска борба

Шах

Спортна табла

Джаги

Място: Вход на Морска градина, срещу ФКЦ

19:00 - 21:00

Баскетбол - открита тренировка и спаринг

Място: Вход на Морска градина, срещу ФКЦ


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-shte-bude-domakin-na-unikalno-subitie-2178441
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.