Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наско от Б.Т.Р.: Политиците да си прочетат "Аз съм българче"
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 08.07.2024Коментари ()1860
©
Три думи олицетворяват 30-годишното съществуване на Б.Т.Р. като група - музика, сцена, дом. Сцената е голяма и свещена, защото там се случва магията и в двете посоки между музикантите и публиката, музиката е всеобхватна, а пък домът е мястото, на което се чувстваш най-сигурен, с най-близките си хора и най-спокоен. Това каза за предаването "Цветовете на България" по Радио "Фокус" Наско от Б.Т.Р.

Специално за предаването "Цветовете на България" Атанас Пенев разказа за европейското турне на Б.Т.Р. в 13 града на Европа с концерти-изненади и за тях, и за хората присъствали на концертите. А в България националното турне вече стартира от Стара Загора, като това е и градът на първия им самостоятелен концерт от преди 29 години. 

 

“Изкуството не трябва да е ангажирано по никакъв начин с политиката. Културата ни опазва като българи, имаме история на литературата, история на музиката, с които да се гордеем. Но заличаването на тези неща не е добре и трябва да кажем в крайна сметка стига е неглижирана културата. Да си прочетат политиците “Аз съм българче". Личните им и партийните интереси в момента трябва да отидат на заден план. Държавата трябва да бъде изправена, за да не е на опашката на Европейския съюз, а за съжаление и на опашката на света", отбеляза Наско от Б.Т.Р.

 

Фалъшът, който се поднася в светските среди, е неприятен за слушане и гледане. Фалшът е снобария, глупост и винаги е съществувал в историята на човека. Б.Т.Р. като група се опитват да не мислят  за такива неща. Есента се очаква да излезе първият им концертен албум,  в който ще бъде събрано 30-годишното творчество на  Б.Т.Р.  “Ние сме концертна група. Обичаме да записваме нови неща, но студиото не е нашето място, не е любимото ни място.", разказа Наско.

"Когато не съм окей на сцената, публиката винаги ме е спасявала, и ако ти дадеш всичко от себе си, хората ще ти го върнат и ще те захранят отново. Това е перпетуум мобилето на сцената. Най-големите изпълнители в света са точно такива артисти, които дават всичко от себе си като  Елтън Джон, Селин Дион", сподели Наско от Б.Т.Р.

Калина Свежин


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Nasko-ot-BTR-Politicite-da-si-prochetat-Az-sum-bulgarche-2178706
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.