Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината: Kризата обезсмисля проверките по заведенията
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 03.01.2011Коментари ()771
© Varna24.bg
Контролните органи на общината се въздържаха да извършват масирани проверки по заведенията по празниците тази година. Причината според източници от местната администрация е, че кризата е изиграла ролята на регулатор и от само себе си е намалила вероятността от нарушения. Превантивни проверки са правени само преди началото на коледните празници, а после те са се оказали безсмислени. Пестеливото посрещане на новата година е довело до свалянето на цените от страна на заведенията, което е поставило много от тях на ръба на оцеляването. В тази ситуация от общината са предпочели да не оказват допълнителен натиск върху местния бизнес, тъй като клиентите с възможности са избрали само местата, които са престижни и не си позволяват нарушаване на нормите.

През празничните дни не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред въпреки липсата на допълнителни и извънредни мерки за опазването му. Не е имало проблеми и на площад "Независимост", където стотици варненци, основно тийнейджъри, посрещнаха новата година. Купонджиите, охранявани сериозно от полицията, са останали разочаровани от скучния купон, организиран от градската управа. Мнозина са предпочели да се изнесат в заведения.

Засега липсва информация за резултатите от дейността на данъчната администрация, която обеща да прави масови проверки на търговската дейност по Коледа и Нова година.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-Krizata-obezsmislya-proverkite-po-zavedeniyata-218878
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.