Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха рецедивист, известен като Сашо Тревомана
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 03.01.2011Коментари ()926
© Varna24.bg
Варненецът А.И. /28 г./, известен с прякора Сашо Тревомана, е задържан след преследване. Той е рецидивист, обявен е за общодържавно издирване заради укриване от правосъдието от 30 октомври 2009 г. за изтърпяване на влязла в сила присъда "лишаване от свобода" със срок от 5 месеца и 10 дни за наркоразпространение.

На 3 януари т.г. около 12,30 часа автопатрул на Второ районно управление засякъл издирвания да се качва в такси в кв. "Левски". Като забелязал полицейската кола, А.И. напуснал таксито и хукнал между блоковете на Цветния квартал. Униформените служители на реда го последвали и няколко пъти му наредили да спре, след това предупредили, че ще се стрелят. Издирваният не реагирал и се насочил към една от многоетажните сгради в квартала, за да се укрие. Точно преди да се шмугне във входа, униформените произвели изстрел във въздуха. Беглецът и тогава не спрял, възпроизведен бил втори изстрел - в краката му. Рецидивистът е задържан и откаран в Спешния център. Установено е, че е прострелян в крака, под коляното. Оказана му е първа медицинска помощ и е приведен във Второ РУП.

Последната присъда на А. Г. е била пробация с мярка за неотклонение "подписка". Тъй като не изпълнявал условията й, му е определена нова присъда "пробация". Той отново не се е явявал, след което Варненският окръжен съд променил мярката му за неотклонение в "задържане под стража" и постановил присъда "лишаване от свобода" да се изтърпи ефективно.

Въз основа на постановлението на Варненския окръжен съд, А.И. ще бъде преведен във варненския затвор. Уведомени са Окръжна и Военна прокуратури.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-recedivist-izvesten-kato-Sasho-Trevomana-218880
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.