Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОПУ: Пътищата в областта са проходими
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 04.01.2011Коментари ()686
© Varna24.bg
Републиканската пътна мрежа на територията на областта е проходима. Това съобщиха от Областно пътно управление (ОПУ) Варна. 

Пътните настилки са мокри, на места частично заледени. Времето на областта е облачно. Автомобили на снегопочистващите фирми почистват и опесъчават пътищата във Варненска област от тъмните часове на деня. Движението по пътя Варна - Бургас се извършва без ограничения.

Настилките по магистрала "Черно море" също са мокри. От Пътна полиция припомнят, че трябва да се шофира с повишено внимание при завоите на излизане от Варна в посока Златни пясъци след спирка "Почивка" заради високия брой на катастрофите, регистрирани в тези пътни участъци.

Катастрофи стават често на завоя след резиденция "Евксиноград", при разклона за летището от магистралата София - Варна. През зимата особено опасно е движението с несъобразена скорост по Аспарухов мост. С падането на температурите се образуват частични заледявания по пътя след Аксаково в посока Добрич. Снежна покривка се е образувала и в районите на Вълчи дол и Суворово. Пътните настилки се почистват и опесъчават от пътните фирми. За момента няма затворени пътни участъци.


Източник: Радио Фокус


https://www.varna24.bg/novini/varna/OPU-Putishtata-v-oblastta-sa-prohodimi-218990
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.