Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Добра новина за някои варненци
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 17.07.2024Коментари ()7473
©
50 варненци да получат еднократни социални помощи, реши още ПК "Социални дейности и жилищна политика“. Съветниците дадоха съгласието си от местната хазна да бъдат отпуснати общо 26 200 лева. Помощите, вариращи между 250 и 1 000 лева, се дават за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. За да могат хората да получат средствата, е необходимо и решение на местния парламент.

На двамата души беше отказано подпомагане. Единият варненец през календарната година е получил еднократна помощ от дирекция "Здравеопазване“, а според правилата няма право на второ подпомагане. Доходът на другия желаещ общинско финансиране надвишава линията на бедност.

Работна група  към ПК "Социални дейности и жилищна политика“ ще разгледа възможностите за изменение и допълнение на Наредбата на ОбС-Варна за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища. Нейното създаване беше одобрено на днешното заседание на комисията към местния парламент. Начело на групата ще бъде председателят на ПК "Социални дейности и жилищна политика“ Зорница Василева, а срокът на действие – до 30 ноември. В състава ѝ, освен членовете на комисията, ще влязат също по един представител от общинските дирекции "Социални дейности",  "Правно-нормативно обслужване", "Общинска собственост, икономика и стопански дейности", представители на петте районни кметства, както и адвокат-довереник на Общинския съвет.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dobra-novina-za-nyakoi-varnenci-2190410
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.