Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненските болници ограничени с декемврийските лимити
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 04.01.2011Коментари ()656
© Varna24.bg
Здравната каса сурвака голяма част от варненските здравни заведения още в първия работен ден на новата 2011 година. Те получиха писма, в които са изписани новите лимити за първото тримесечие на годината. Сумите, в които трябва да се ограничи варненското здравеопазване са същите като през декември 2010 г. Те са малко по-високи от ноемврийските, но далеч под парите, които реално болниците харчат за лечение на пациентите си.

Лимитът ми е 286 000 лева. Средствата, които заработваме обаче са около 400 000 лева с броя легла, с които разполагаме в момента, каза управителят на онкологичния диспансер д-р Господин Игнатов. С включването в началото на годината на още 50 допълнителни легла след официалното завършване на строителството на новия корпус на стационара в кв. "Аспарухово" обаче размерът на средствата, които здравното заведение ще заработва, но няма да му се плащат, ще се увеличи допълнително.

Подобно е положението и в МБАЛ "Св. Анна", където също ще трябва да се разполагат в декемврийските лимити и то в първите три месеца на годината, когато традиционно се увеличава спешната травматология и хирургия.

Не знаем как да мотивираме лекарите и останалия медицинския персонал да работят повече, при условие, че още отсега е ясно, че средствата, които ще получат ще са колкото декемврийските, коментират здравни шефове от Варна.

Източник: vNews



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-bolnici-ogranicheni-s-dekemvriiskite-limiti-219177
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.