Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Палава туристка оскверни статуя на римски бог с неприлични пози
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 19.07.2024Коментари ()1531
Италия е възмутена за пореден път, след като туристка във Флоренция беше заснета да имитира неприлични действия върху статуя на римския бог Бакхус, съобщава BBC. На снимките, разпространени в социалните мрежи, се вижда как жената целува и имитира секс със статуята в човешки размери.

Фигурата на Бакхус стои върху постамент на ъгъла на улица близо до известния мост "Понте Векио" и е модерно копие на произведението от 16-и век на скулптора Джамболоня. Оригиналът се съхранява в близкия музей "Барджело".

Снимките предизвикаха гневни реакции от страна на потребителите на социалните мрежи, някои от които призоваха жената да бъде арестувана. "Това е резултатът от дългогодишните опити да се превърне Флоренция в Дисниленд", казва потребител.

Антонела Риналди, инспектор по археология и изобразително изкуство във Флоренция, заяви: "Туристите са добре дошли тук, но трябва да уважават нашите произведения на изкуството, независимо дали са оригинали или реплики". "Въпреки че се съмнявам, че тази дама - която осъждам, дори знае разликата", добави тя.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Palava-turistka-oskverni-statuya-na-rimski-bog-s-neprilichni-pozi-2192909
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.