Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерти от АПИ провериха повредената настилка на ул. "Девня"
Автор: Екип Varna24.bg 18:01 / 05.01.2011Коментари ()774
© Varna24.bg
Повредената настилка на ул. "Девня" във Варна не е част от Републиканската пътна мрежа, стопанисвана от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), съобщиха от агенцията.

Улицата се поддържа от Община Варна. АПИ реагира светкавично на проблема и предложи експертна помощ.
Към настоящия момент аварията е отстранена и спуканата водопроводна тръба е заменена с нова, като пътната конструкция е възстановена с трошен камък до горно ниво на асфалтовите пластове.

ВиК дружеството се е ангажирало с възстановяването на асфалтовата настилка при подходящи климатични условия. Веднага беше извършена проверка на място от експерти от АПИ от Областно пътно управление - Варна. Агенцията предложи технология, позволяваща полагане на специална асфалтова смес, подходяща за полагане при зимни условия (ниски температури). Това ще реши проблема с постоянното преовлажняване на пътната конструкция от навлизането на повърхностните води през трошения камък и ще запечата настилката, като ще осигури нормална експлоатация на улицата. 

Тази технология АПИ използва при поддържането на Републиканската пътна мрежа при зимни условия и в дух на колегиалност я предложи на Община Варна.


Източник: Радио Фокус


https://www.varna24.bg/novini/varna/Eksperti-ot-API-proveriha-povredenata-nastilka-na-ul-Devnya-219481
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.