Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подреждат изложба "Да съхраним жената"
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 06.01.2011Коментари ()1150
©
Поводът за експозицията е 14 години от създаването на Асоциацията "Да съхраним жената" и 2 години от създаването на общинския Център за възрастни жени "Импулс". Не случайно за домакин е избрана галерията "Актив Арт", където са се случвали много от инициативите на Асоциацията и Центъра - поетични срещи, обучения, тематични празници.
За четиринадесет години Асоциация "Да съхраним жената" се утвърди като авторитетна неправителствена организация отстояваща социално значими каузи. Създадоха се традиции в подхода към жените предприемачи и мениджъри.

Асоциация "Да съхраним жената" работи активно както с жените от бизнеса, така и с възрастните жени, така и с младите хора, хората с увреждания и децата. Реализирани са множество проекти с различна насоченост. Към Асоциацията функционира и Център на младите психолози, Обществото на предприемчивите и Новото лоби на младите бизнес иноватори. Активно се включват в работата на Асоциацията и клуба на доброволците.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция "Импулс" функционира като общинска делегирана дейност от края на 2008 г. В него потребителите на социалната услуга могат да се включват в 22 дейности по интереси. В центъра се работи по програми, целящи активно включване на уязвими групи жени в обществения живот. Предлагат се услуги по трудотерапия, музикотерапия, арт терапия, спорт, функционира училище за здраве.

На изложбата ще се представят творби на художничките Красимира Игнатова - художествен ръководител на проекта и Маргарита Денева - участник в дейността на центъра, а също така и на жените от Центъра в дейността по Арт терапия.
Настоящата художествена изложба е ярка проява на многостранната и полезна дейност на Асоциация "Да съхраним жената".

 



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Podrezhdat-izlozhba-Da-suhranim-zhenata-219702
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.