Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Борислав Гуцанов: Арестът ми имаше политически привкус
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 07.01.2011Коментари ()1285
©
Борислав Гуцанов.
Аз съм кореняк варненец и от ранното си детство до сега не знам да е нямало "медузи" във Варна. Това каза Борислав Гуцанов. Той е бивш председател на Общинския съвет на Варна, която беше арестуван миналата година при показната полицейска операция "Медузите".

"Не съм наясно кой е дал името на операцията, акцията, на този фарс - "медуза", но това е името на най-голямото постижение в тежката електроника на България, което все още е в експлоатация. Така че дали има или няма медузи, зависи от къде ще го погледнете, каза бившият председател на Общинския съвет и градски лидер на БСП.

Гуцанов е на мнение, че е имало политически привкус и идея за неговия арест. Обвиненията срещу Гуцанов са за три неизгодни сделки между 2003 и 2007 г., като при едната са внесени автобуси от Франция за 116 000 лева, а са продадени във Варна за 400 000 лева. Той е категоричен, че не е извършил никакво нарушение. "Аз съм бил единствено и само член на Съвета на директорите за първата сделка. Ако се направи подробен преглед ще се види, че това е най-изгодната сделка и това е най-евтината цена, на която са внасяни автобуси", обясни Борислав Гуцанов. "Факт е, че тези автобуси са още в експлоатация в градския транспорт на града", допълни той.

Борислав Гуцанов, заедно с бизнесмена Даниел Славов, прокуристът на "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и главният счетоводител на общинската фирма Йоана Кръстева бяха арестувани на 31 март 2010 г. при операция "Медузи". В началото на април последните двама бяха пуснати под "домашен арест". Те бяха обвинени за участие в три неизгодни за общината сделки за закупуване на автобуси за градския транспорт.

Източник: bTV



https://www.varna24.bg/novini/varna/Borislav-Gucanov-Arestut-mi-imashe-politicheski-privkus-219808
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.