Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Районният съд наказа 9 шофьори за 10 дни
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 11.01.2011Коментари ()787
© Varna24.bg
Само за първите 10 дни от 2011 г. Районният съд във Варна одобри споразумения, с които наложи наказания на 9 шофьори за престъпления по транспорта. Седем от водачите са управлявали автомобил в нетрезво състояние - с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Повечето от тях са засечени да шофират след употреба на алкохол в дните около Коледните и Новогодишни празници. 

Петима от водачите получиха наказания "пробация", останалите двама - условни наказания от по 4 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 г. изпитателен срок. Всички те бяха лишени и от право да управляват МПС за различни периоди от време. 
 
Също след споразумения, Варненският районен съд наложи наказания "пробация" в максимален размер на двама мъже, управлявали автомобил без шофьорска книжка и в условията на продължавано престъпление. 23-годишният Мартин Ненчев е хванат 4 пъти в периода 16 април -23 май миналата година да управлява "Фолксваген" в срока на изтърпяване на наказанието "Лишаване от право да управлява МПС", наложено му с влязла в сила присъда през м. февруари 2008 г.

В продължение на 3 години той следва да се регистрира по настоящ адрес и да се среща с пробационни служители, както и да полага по 320 часа годишно безвъзмезден труд в полза на обществото. Друг неправоспособен водач - 31-годишният Демир Кирилов, също в продължение на 3 години ще полага по 320 часа годишно безвъзмезден труд, ще изпълнява задължителните пробационни мерки при периодичност 5 пъти седмично, като освен това за същия период ще бъде включен в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие. 31-годишният мъж в периода 16 юли - 1 септември миналата година е засечен 7 пъти при полицейски проверки да управлява "БМВ" без свидетелство за управление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. 
 
Одобрените от ВРС споразумения са окончателни и влизат в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Raionniyat-sud-nakaza-9-shofyori-za-10-dni-220691
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.