Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна става лятна джаз столица
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 30.07.2024Коментари ()2429
©
Световноизвестни музиканти от България и от чужбина и тази година ще се включат в ежегодния Международен джаз фестивал “Варненско лято". Неговото 33-то издание ще се проведе от 30 юли до 1 август, а сцената отново е английският двор на Археологическия музей във Варна. Организатори на събитието са Община Варна и Варненското джазово общество.

В първата фестивална вечер почитателите на джаза ще чуят Ари Ерев, определян като един от най-добрите пианисти на международната джаз сцена днес. С него ще свирят Мишо Иванов – контрабас и Борислав Петров – барабани. Късният концерт на 30 юли е с участието на Джовани Томазо квартет.

В сряда, 31 юли, ще чуем саксофониста Арнау Гарофе с неговия проект "Frantik Zen“. Композициите съчетават силен груув фундамент и експресивни мелодии. "Frantik Zen“ събира някои най-добрите музиканти в този стил - Александър Логозаров (китара), Радослав Славчев – Riverman (бас китара), Стив Хамилтън (клавир) и Борислав Петров (барабани).

В същата вечер варненци и гостите на града ще чуят Трио АВА, което разширява границите на джаза, импровизираната музика и стила макам с подход, който е определян като "средиземноморски авангард“.

The Story Tailors са в програмата на фестивала за 1 август. Ще чуем оригинални композиции на Росен Захариев и Димитър Горчаков, а заключителният концерт е на Shufle Demons - смесица от хард боп и рап, съчетани с екзотични костюми и неподправен стил на изпълнение.

За повече от три десетилетия през сцената на фестивала са преминали около 1000 първокласни артисти и състави, а варненската публика се е насладила на богатството на съвременната импровизационна музика.

Допълнителна информация за програмата на МДФ "Варненско лято“: https://varnasummerjazzfestival.com


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-stava-lyatna-dzhaz-stolica-2207405
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.