Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Организират практически курс по кардиохирургия в "Св. Марина"
Автор: Екип Varna24.bg 13:38 / 13.01.2011Коментари ()727
Клиниката по кардиохирургия към варненската УМБАЛ "Света Марина" отваря врати на 15.06.2005 г. Вече шеста година високоспециализираната структура за лечение на сърдечни заболявания при възрастни осигурява денонощно медицинско обслужване на цяла североизточна България. До момента са извършени близо 3000 сърдечни операции, като повече от половината от тях са за хирургично лечение на исхемична болест на сърцето, а около 22 % са в условията на спешност и отложена спешност. Екипът, работещ под ръководството на д-р Пламен Панайотов, е млад, амбициозен и неуморно върви по стъпките на последните нововъведения в своята бързо развиваща се област.

За първи път младите хирурзи имат възможността да се обучават върху експериментални модели, които в максимална степен се доближават в анатомично отношение до човешкото сърце. Това ще подобри качеството на работа и ориентацията в реални условия на операционната маса. 

Подобни учебни модули са широко разпространени за много области на медицината в развитите страни, но са все още недостатъчно популярни в България. Именно затова лекарите от Кардиохирургията в МБАЛ "Св.Марина" очакват с интерес и благодарност мероприятието с учебна цел, което ще се проведе със съдействието на ръководството на УМБАЛ "Света Марина"ЕАД и водеща компания в тази област ETHICON Johnson & Johnson.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Organizirat-prakticheski-kurs-po-kardiohirurgiya-v-Sv-Marina-221239
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.