Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
70 фирми са отпаднали от строителния регистър за Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 14.01.2011Коментари ()779
© Varna24.bg
70 фирми са отпаднали от строителния регистър за Варненска област. Това каза Валентин Вълев, председател на Строителната камара във Варна. 390 строителни фирми са вписани към момента в централния професионален регистър на строителя за Варненска област. Валентин Вълев коментира, че тези цифри се променят постоянно. За 2010г. в регистъра е имало вписани 460 фирми. По думи на Вълев, не може да се счита, че броят на отпадналите от регистъра е голям, предвид факта, че през 2008г., когато в страната се отчиташе бум на строителството, тогава регистрираните фирми са били около 700. 

Председателят на Строителната камара във Варна посочи, че 15 процентното движение надолу в професионалния регистър не може да се счита за притеснително. Вълев посочи, че на база неговият анализ на предишни кризи, очакванията са 2011г. да бъде по-добра за бранша от 2010г.

"Тези принципни очаквания винаги са свързани с конкретните действия на правителството, тъй като основните приходи в строителството влизат по програми", коментира Вълев. Той поясни, че частните инвеститори в момента са много предпазливи и избягват да строят поради свития пазар. За него основно 2011г. ще бъде отражение на това, което ще направи правителството в посока усвояването на средства по Европейски програми.


Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/70-firmi-sa-otpadnali-ot-stroitelniya-registur-za-Varnenska-oblast-221585
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.