Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Аспаруховци продължават борбата със строежа, заради който отсякоха кедровите дървета
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 08.08.2024Коментари ()2264
© Фейсбук
Недоволни от изсичането на 60-годишните ливански кедри в кв. "Аспарухово" внасят граждански иск в Районната прокуратура срещу проекта за изграждане на жилищна кооперация, съобщава БНР. Жители на квартала не успяха да скрият болката си от унищожаването на дърветата в центъра, превърнали се в символ за поколения. Те са категорични, че ще се борят докрай. Мотивирало ги е по думите им и безпардонното отношение на инвеститора, който е потъпкал общественото мнение.

Вече са събрани 300 подписа срещу разпореждането с общински и държавни имоти, които според вносителите на подписката ощетяват жителите на южния квартал на Варна. Корупцията е голяма и решава съдбата на всички граждани, посочиха участници в протест срещу изсичането на кедрите. Те попитаха как този парцел се е озовал в частни ръце.

В един момент всички ще се събудим в бетонно гето, изказаха притесненията си те. Хората се чудят в други държави как да залесят, а тук унищожават живи организми, подчертаха още включили се в акцията.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Asparuhovci-produlzhavat-borbata-sus-stroezha-zaradi-koito-otsyakoha-kedrovite-durveta-2219801
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.