Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Аспаруховият мост във Варна не е в аварийно състояние, подготвя се проект за ремонт на стойност 1,5 млн. лева
©
По данни на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Аспаруховият мост във Варна не е в аварийно състояние. Това стана ясно от думите на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на петъчния парламентарен комнтрол. 

"Към момента АПИ подготвя обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект за ремонт на моста. Идикативната стойност за изготвяне на техническия проект е 1,5 млн. лева, като средства са осигурени от държавния бюджет. Проектният срок е 240 календарни дни. Проектът включва обстоен оглед, обследване на елементите от връхната конструкция, пътната настилка, тротоарите и ограничителните системи, отводняване", каза служебният министър, предаде репортер на "Фокус".

Според нея е по-добре да се изгради още един мост над Варненското езеро и след това да започне същинското възстановяване на Аспаруховия мост.



Още по темата: общо новини по темата: 4
10.11.2023 »
09.11.2023 »
09.11.2023 »
07.11.2023 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Asparuhoviyat-most-vuv-Varna-ne-e-v-avariino-sustoyanie-podgotvya-se-proekt-za-remont-na-stoinost-1-5-mln-leva-2221663
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.