Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Социално слаби варненци упражняват екстремни спортове безплатно
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 17.01.2011Коментари ()1488
Атрактивни спортове като бънджи, паркур, кокили, скално катерене и подводни дейности ще имат на разположение млади варненци в неравностойно положение през цялата 2011 г. За целта са се погрижили от неправителствената организация "Пауър джъмп" и дирекция "Младежки дейности" към Община Варна. В инициативата са включени 60 участници, 10 от които са в неравностойно положение.

Целта е чрез спортни занимания да се насочи енергията на младежите в интересни и труднодостъпни области на изява. Всеки един от месеците ще бъде посветен на отделен спорт чрез популяризиране, обучения, тренировки и демонстрации. На участниците е осигурено оборудване, съобразено с европейските изисквания и стандарти. За целта са ангажирани професионални инструктори като гаранция за безопасно практикуване.

Мероприятията са част от европейския проект "Споделена отговорност за активно гражданство", спечелен от Община Варна. По него се предвиждат още три представления на театрално студио "Без граници", танцово надиграване на открито между представители на различни жанрове и пресъздаване на обичаите на етносите в морската столица. Включени са още артателиета, скаутски лагер и др.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Socialno-slabi-varnenci-uprazhnyavat-ekstremni-sportove-bezplatno-222211
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.