Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Левите партии се обявяват против социалната част на бюджет 2011
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 18.01.2011Коментари ()620
В условията на повсеместна криза и на фона на абдикацията на държавата от социалните проблеми не друг, а общината остава единствената възможност да бъде буфер, който да компенсира "тази дупка" на местно ниво. Около това мнение се обединиха на среща днес /18 януари/ лидери и представители на левите и социалдемократически формации във Варна. Срещата беше по инициатива на ГС на БСП и групата общински съветници на партията.

Представителите на политическите формации бяха запознати подробно с параметрите на общинския бюджет. Не може в трудна година да се режат социални средства и програми, които вече са доказали, че работят в полза на варненци, бяха част от мненията в залата.

Според участниците няма и ясна отчетност как точно се разходват средствата, както и сигурност, че заложените в настоящата финансова програма пера ще бъдат изпълнени. Липсва и прозрачност за финансирането на инфраструктурните обекти в града. Притеснява ги и новият заем, който се планира да бъде изтеглен, тъй като част от обектите, чието изграждане той трябва да подсигури, са били в списъка с осигурено финансиране и през 2010 г.
На утрешната сесия групата на БСП да поискат промяна в социалната програма, както и повече средства за еднократни социални и здравни помощи, тъй като годината се очертава още по-трудна от предходната, решиха участниците в срещата. Те делегираха права на съветниците от левицата на база на дебатите в залата и резултатите от искането по отношение на социалната програма да вземат решение дали да подкрепят Бюджет 2011 или не.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Levite-partii-se-obyavyavat-protiv-socialnata-chast-na-byudzhet-2011-222589
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.