Класическа гръцка рецепта за грис халва, която ще ви остави очаровани | ||||||
| ||||||
Необходими продукти за грис халва по гръцка рецепта: 1 ч.ч. грис 3/4 к.ч. олио 1 и 1/2 ч.ч. захар 3 ч.ч. вода 1 ч.л. канела канела - за поръсване Начин на приготвяне: Загряваме олиото в тенджера и прибавяме гриса, като го бъркаме, да не загори. В друг съд сме приготвили водата и захарта, за да може да ги изсипем към гриса, който сме запържили леко до покафеняване. Добавяме и канелата и продължаваме да бъркаме. Бърка се непрекъснато, докато грисът не се сгъсти. Когато това стане, го дръпваме от огъня и захлупваме тенджерата с капак. Грисът трябва да стои покрит с капак минимум два часа, за да стегне и да можем после да го обърнем в чиния. След като го обърнем, го поръсваме отгоре с канела и сервираме, пише Actualno.com. |