Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прехвърлят Кожна към УМБАЛ "Св. Марина“
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 19.01.2011Коментари ()1710
© Impact Press Group
Кожната клиника със стационара и част от досегашния персонал от МБАЛ "Света Анна" ще бъдат прехвърлени към УМБАЛ "Св. Марина". Това съобщи ректорът на Медицинския университет проф. Анелия Клисарова. Тя посочи, че от досегашните десет легла осем ще бъдат позиционирани в клиниката по инфекциозни болести към Терапията. Студентите и специализантите ще се обучават от двама преподаватели към университета и още четирима кожни специалисти. 

На лекарите, които остават, им е предложена амбулаторна практика в Окръжна болница, а медицинските сестри и санитарите са разпределени по останалите отделения. Така нито един от екипа на Кожна няма да е без работа, уверяват от ръководството на "Св. Анна" и от университета. За да се случи преместването обаче, трябва да се създаде организация, тъй като по сметките на лекарите инфекциозна клиника ще трябва да освободи за колегите си две или три болнични стаи.
Въпреки направеното разпределение, като последен опит част от работещите в клиниката спретнаха протест пред администрацията на болницата срещу закриването на структурата. Те трябваше да бъдат подкрепени от свои пациенти, които обаче решиха да недоволстват пред общината и така митингът се разтури. Медицинските сестри разясниха, че съвсем скоро на двата етажа от сградата, които ще бъдат освободени, започва подготовка за нови дейности. Част от помещенията вероятно ще се използват за разширяване на детския стационар, а други ще послужат за еднодневна хирургия.


Източник: в. "Народно дело"



Още по темата: общо новини по темата: 9
03.02.2011 »
18.01.2011 »
18.01.2011 »
18.01.2011 »
18.01.2011 »
06.01.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Prehvurlyat-Kozhna-kum-UMBAL-Sv-Marina-222886
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.