Иван Звездев каза коя е любимата му манджа | ||||||
| ||||||
Празникът на пълнената чушка неслучайно се чества в Левски, тъй като местните много се гордеят с това, че там са били най-вкусните в цяла България. "Там има много хубави сортове, много са месести. Това събитие се случва за поредна година в центъра на града. Участват представители от цялата община с много рецепти, представят над 100 за традиционни ястия, но конкурсната програма си е за пълнените чушки. Едни от най-впечатляващите миналата година за мен бяха чушки под прикритие. Името е инспирирано от сериала“, разказва още Звездев. "Пълнени чушки с кайма, ориз, сос от кисело мляко и яйца – това е традиционната рецепта за там. Много е трудно да се оцени всичко, защото ястията са много интересни, но все има някой, който да се отличи малко повече“, допълва още топготвачът. "Миналата година бяха превърнали една каруца в пещ и беше едно от най-впечатляващите неща. Имаше и чушки щрап - една автомобилна джанта, под която имаше много въглища, а върху нея тава с капак от тесто и така направиха зеленчуците на трап“, издава кулинарната звезда. Иван сподели, че всяка година е все по-интересно и колоритно и сега очаква още изненади. Самият той има своя любима рецепта за пълнене на този вид зеленчук. "Пълнени камби с мед ми е фаворитът, но това е по-скоро туршия. Пак са пълнени, защото в тях се слагат парченца карфиол, моркови, целина, зелен домат, прави се саламура с мед. Остават се да ферментират и се претакат. От този край съм я "откраднал“, но тя е зимна рецепта“, обясни Иван Звездев. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6072 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1012 ] следващата страница |