Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Засилват мерките за приютяване на бездомници в студените дни
Автор: Екип Varna24.bg 14:04 / 28.01.2011Коментари ()1073
© Impact Press Group
Във връзка с метеорологичните прогнози за рязък спад на температурите и продължително застудяване община Варна засили мерките за временното настаняване на бездомници в СУПЦ и Католическата църква в града.

Всяка година със заповед на варненския кмет Кирил Йорданов се създава организация за настаняване на бездомни хора в специализирани институции в периодите на продължително застудяване. Със Заповед №3401/ 27.10.2010 г. е регламентиран редът за тази зима.

Кметовете на райони и населени места имат ангажимента да регистрират обичайните места, където нощуват бездомните хора. Те, заедно с районните полицейски управления и Групата за охрана на обществения ред, организират издирване и настаняване на хората в риск в СУПЦ и Католическа църква. Безпризорните малолетни лица се насочват към Центъра за временно настаняване на безпризорни деца "Гаврош".

През тази зима настаняването започна от месец ноември. До момента в СУПЦ са приютени 54 лица, в Католическата църква и Ордена на "Майка Тереза" - 18 лица, а в Център за временно настаняване на безпризорни деца - 13 деца. Осигурява им се храна, отопление, при необходимост медицинска помощ от специализираните болници. В преобладаващата си част бездомниците са мъже и се препитават от клошарство.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zasilvat-merkite-za-priyutyavane-na-bezdomnici-v-studenite-dni-225496
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.