Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Писна им! Тези варненци са готови да блокират улици, докато исканията им не бъдат чути
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 10.09.2024Коментари ()2317
© БНР
Лошото състояние на пътната инфраструктура продължава да е огромен проблем за живеещите в местността Пчелина, които се оплакват от труден достъп до домовете си, съобщава БНР.

Месец след протеста им, обещанията от страна на пътната фирма, че улиците ще бъдат възстановени до заварения им вид след приключване на ВиК дейностите по изграждане на канализация, до 6 септември, не са спазени, посочиха потърпевши. Дамян Атанасов и Пресиян Каракостов разказаха, че преди време сами са финансирали ремонта на улицата, на която живеят, а сега определиха пейзажа като апокалиптичен. Те заявиха готовност да организират системно блокади на пътища, за да бъдат чути исканията им.

Недоволните посочиха, че страдат и от силната запрашеност. По думите им работата напълно е преустановена. Те споделиха, че нерядко в мокро време камиони остават в капана на калта, а опасенията им са, че ситуацията ще се задълбочи с настъпване на есента.

Настояват да бъдат осигурени обходни маршрути и да бъдат върнати основните артерии в предишното им състояние -  с фрезован асфалт или чакъл.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pisna-im-Tezi-varnenci-sa-gotovi-da-blokirat-ulici-dokato-iskaniyata-im-ne-budat-chuti-2257968
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.