Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прожектират безплатно документалния филм "Увод в окупацията"
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 03.02.2011Коментари ()934
©
"Увод в окупацията" е вторият филм, който канадският лейбъл за документално политическо кино Cinema Politica представя на българската публика, след огромния интерес , провокиран от "Случаят "Кока кола" в края на миналата година.

"Увод в окупацията" ще бъде излъчен на 03 февруари 2011 г. Прожекциите на Синема Политика Варна са безплатни и достъпни за всички всеки първи четвъртък от месеца от 21 ч. в зала КАФЕ ТЕАТЪР на Фестивален и конгресен център, Варна.

Документалният филм на Абул и Суфиян Омеиш е носител на много награди от кинофестивали на световно ниво. Лентата е с продължителност 90 минути.

2006 Winner, East Lansing Film Festival, Audience Award for Best Documentary 2006 Winner, Big Muddy Film Festival, John Michaels Memorial Film Award 2007 Winner, Beverly Hills Film Festival, Golden Palm Award 2007 Winner, Beverly Hills Film Festival, Best Editing.

Забравете това, което си мислите, че знаете! За разлика от всеки друг филм, създаван някога за проблема, "Увод в окупацията" прави цялостен анализ на фактите и скритите истини около безкрайните спорове и разсейва голяма част от дълго съществуващите митове и погрешни схващания. Филмът също така разказва в подробности за живота под израелско военно господство, за ролята на САЩ в конфликта и за най-големите пречки, които стоят на пътя на трайния и жизнеспособен мир. Корените на конфликта са обяснени чрез непосредствено и на място преживени случаи от водещи учени за Близкия изток, активисти за мир, журналисти, религиозни лидери и хуманитарни работници, чиито гласове са били често потискани в американските медии. Филмът обхваща широк кръг от теми, които включват първата вълна на еврейска емиграция от Европа през 80-те години на XIX век, първата интифада през 1987 г., мирния процес от Осло, разширяването на еврейските селища, ролята на правителството на САЩ, разделителната бариера и израелското изтегляне от Газа, както и много сърцераздирателни свидетелства на жертви на тази трагедия.

Синема Политика Варна е създадена с цел да инспирира жителите и гостите на града да се информират, замислят и предприемат конкретни действия по актуални екологични, социални и икономически проблеми, били те глобални или местни. Ние желаем да пробудим политическо самосъзнание по глобални въпроси, пренебрегвани от българските медии и да окуражим местните кинодейци при разкриването на българските "потайности".

Приемат се дарения.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Prozhektirat-bezplatno-dokumentalniya-film-Uvod-v-okupaciyata-226766
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.