Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цветомир Христов: Започна да ми тежи животът в София и се върнах към корените си
© bTV
Музей в планината, близо до 630 овце, стотина крави и 45 коня. Това е картина от живота на Цветомир Христов и неговото семейство. Преди четвърт век избират да избягат от големия град и да се върнат при корените си – в Етрополе.

Цветомир Христов е бил ученик в Троян, после – студент в София, но избира да се върне в града, в който са корените му.

"Започна да ми тежи животът в София. Докато бях студент, работих като готвач, после започнах да търся алтернатива и се върнах към корените си. Първата година започнах да се занимавам с животновъдство, а училището е наследство то прадедите ми. Мой прадядо е съдействал да се построи сградата, дарил е земята. Когато ни върнаха семейните земи, баща ми купи сградата и решихме да я реставрираме семейно като музей, с бита и културата от региона“, разказва пред bTV Цветомир.

Той има две дъщери – на 5 г. и на 8 г. Двете са израснали с животните и много ги обичат. Искат да станат ветеринарни лекари, за да могат да помагат на баща си. В момента на Христов помага съпругата му.  

Преди няколко години брат му Павлин заедно със съпругата си Николета също се преместват от Пловдив в Етрополе. Създават тамбурашка, тапанджийска група и няколко ансамбъла в местното читалище.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Cvetomir-Hristov-Zapochna-da-mi-tezhi-zhivotut-v-Sofiya-i-se-vurnah-kum-korenite-si-2270996
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.