Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, при грешка може да стигне до летален изход
Автор: Екип Varna24.bg 20:28 / 22.09.2024Коментари ()391
© NOVA
"Вендинг машините за лекарства не са безопасни. Един от рисковете е дете, което има специфично заболяване, като си купи аспирин, може да стигне до летален изход". Това заяви председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

Той обясни, че за поставянето на подобни машини има лобистки интереси и това е третият опит те да бъдат прокарани.

Самите автомати за продажба на лекарства ще съдържат около 20 медикамента. "Вероятността да намерите лекарството, което Ви трябва между тези 20 лекарства, е много малка", каза Костов.

"Най-доброто решение е да има пълноценна аптека. В малките населени места е трудно. На една аптека ѝ трябват 2135 ползватели средно. Няколко села, които са в близост, могат да пазаруват от една аптека", обясни председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки пред NOVA.

Той е категоричен, че хората не трябва да купуват лекарства през сайтове. Ако човек попадне на такъв сайт, трябва да потърси дали има регистрация.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nikolai-Kostov-Vending-mashinite-za-lekarstva-ne-sa-bezopasni-pri-greshka-mozhe-da-stigne-do-letalen-izhod-2272433
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.