Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха общинските програми пред варненски директори
Автор: Екип Varna24.bg 17:08 / 04.02.2011Коментари ()740
Общинските програми на няколко дирекции към община Варна бяха разяснени на среща днес в директори на училища в града. Администрацията показа възможностите и начините, по които директорите могат да се включат с проекти и да кандидатстват за финансиране от общината.

239 000 лева са заделени по общинските програми за здравеопазване, които включват борба с наднорменото тегло при подрастващите, превенция на гръбначните изкривявания, борба с асоциалното поведение и други.

170 000 лева пък са заложени в бюджета за проектите на дирекция "Младежки дейности и спорт". Сумата е с 20 000 лева повече в сравнение с предходната година, обясни Калинка Попстефанова, шеф на ресорната дирекция в общината. Тя посочи, че част от проектите са за неправителствени организации, които в случая са училищните настоятелства. 14 000 пък са заделени за регистриране на спортни клубове към училищата, които да могат впоследствие да се включат в общоградски състезания.

347 000 лева от местния бюджет е предвиден за превенции, а 200 000 лева за творчески проекти. Най-много средства в размер на 2,1 млн. лв. е социалната програма на общината, но парите не са предназначени само за училищата, а за всички звена в системата, поясни зам.-кмета Коста Базитов.

Източник: Dnes Plus


https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstaviha-obshtinskite-programi-pred-varnenski-direktori-227277
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.