Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекар: Честата консумация на преработени храни може да доведе до рак 
©
Честата консумация на преработените храни, може да причини сериозни сърдечни проблеми и може също да доведе до развитие на рак. За това говори Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център.

Тя отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Освен това може да доведе до хипертония, инсулт и атеросклероза.

Консервантите и добавките в ултрапреработените храни увеличават вероятността от развитие на различни видове рак, включително колоректален рак. Затова Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си.

В допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT, цитирано от zdrave.to. 

Учени от Харвардския университет установиха, че два вида храни увеличават риска от инфаркт и инсулт . Те включват сладки напитки и преработени меса.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Lekar-Chestata-konsumaciya-na-preraboteni-hrani-mozhe-da-dovede-do-rak-2272939
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.