Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
©
78-ото издание на Международен технически панаир ще открои направленията, в които се развива индустрията. То ще се проведе от 25 до 28 септември в Пловдивския панаир. Директни производители и търговски представители от 25 държави участват в специализираните експозиции. Те представят модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни транспортни средства и безпилотните летателни апарати. Новостите са отличителната характеристика на Техническия панаир и си струва да се видят, защото променят индустриалните браншове.

Международният конкурс за иновативни продукти с високо качество е утвърдена традиция в най-старото индустриално изложение у нас. Форумът отличава нови изделия, които отговарят на стандартите на Европейския съюз, Златните медали на Пловдивския панаир са най-високото пазарно отличие в българската индустрия. Високоекспертно жури, съставено от специалисти в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, ще определи и лауреатите в 78-ото издание . Конкурсът се провежда в следните категории: “Машиностроене, роботизирани системи", “Електроника и електротехника, информационни и дигитални технологии, телекомуникации, офис техника", “Транспорт и автосервизно оборудване",  “Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост", “Строителство", "Други“.

78-ото издание впечатлява с иновациите на български фирми. Родният бизнес все повече залага на собствени рационални решения, които успешно внедрява в дейността си. Сред претендентите  за златни медали с диплом са машини, технологии, дигитални разработки за контрол и управление на различни процеси. Иновациите във всички категории отразяват тенденцията към икономия на ресурси, екологична сигурност и безопасност в извънредни ситуации. Открояват се продукти със сеизмична защита и мобилни възможности, високопроходима техника и почистваща техника за градски условия.

Мобилна система за чембероване на палети спестява време, с допълнителното предимство - полуавтоматичен и ергономичен инструмент. Къщичка за трансформатор е иновация със сеизмична защита. Мобилна соларна система за общо 24 панела - 24 КW може да бъде транспортирана, където е необходимо електрозахранване. Модулни нискоенергийни къщи “Ибър“ и система за практически вечни прозорци за нискоенергийни сгради също се състезават за златен медал. Революционна термо помпа е експонат с всички шансове за златен финалист. Колесен багер Сани С.И. /55 W/ 15 000кг. се състезава с рационализации и усъвършенстваните системи.

До момента са постъпили над 25 заявки, а носителите на престижния приз ще станат известни на специална тържествена церемония. Тя ще се проведе на 26 септември в зала "Пловдив" на Конгресния център в Пловдивския панаир.



Още по темата: общо новини по темата: 1
19.09.2024 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Dva-dni-do-nachaloto-na-Mezhdunaroden-tehnicheski-panair-2024-2273005
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.