Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Националният етнографски музей с удължено работно време в "Нощта на литературата" и с вход свободен
Автор: Екип Varna24.bg 18:55 / 24.09.2024Коментари ()249
©
Националният етнографски музей е сред участниците в "Нощта на литературата" на 25 септември 2024 г. Своеобразното читателско гнездо ще бъде в зала 19 на ИЕФЕМ-БАН (пл. "Княз Александър I“ 1, бившият Княжески дворец), където ще се прочетат избрани откъси от романа "Кодекс 632" на Жозе Родригеш и Душ Сантуш.

По повод инициативата на 25 септември от Етнографския музей съобщиха, че ще работят с удължено работно време, като в рамките на събитието между 18:00 часа и 21:00 часа експозиционните зали ще приемат посетители с вход свободен. Това е прекрасна възможност да видите уникалната пътуващата изложба за фалшификациите и измамите, с която Домът на европейската история, Брюксел, гостува на Националния етнографски музей до 20 октомври.

Изложбата, чието оригинално заглавие е "Fake (f)or Real", представя различни лъжи в исторически контекст в шест теми: Власт и молитви, Опознаване на света, Обединяване и разединяване, Борба с войната, Фалшификати и богатства, Епоха на "постистината“. Важно място в нея заемат обстоятелствата, обясняващи причините, интересите и мотивите, които са били влагани. Старателно подготвени фалшификациите прикриват фактите в лабиринт от полуистини и пълни измислици. За да стигне до истината, човек трябва да следва нишката до сърцевината на лабиринта, като по пътя си открива и разобличава всяка лъжа. Направете го и вие.

Експозицията се реализира с финансовото съдействие на Фондация "Америка за България“ и с подкрепата на Столична община. Посвещава се на 155 години от създаването на Българската академия на науките.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nacionalniyat-etnografski-muzei-s-udulzheno-rabotno-vreme-v-Noshtta-na-literaturata-i-s-vhod-svoboden-2274422
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.