Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Денят за безопасен интернет ще се проведе в 14 града на България
Автор: Екип Varna24.bg 14:04 / 07.02.2011Коментари ()1025
© Varna24.bg
На 8-и февруари за осми път ще бъде отбелязан денят за безопасен интернет, стана ясно на пресконференция днес във Варна. Инициативата е стартирала от Европейската комисия, като тя отдавна е надхвърлила границата на Европейския съюз.

В момента идеята е разпространена в над 68 държави на петте континента. България се е включила в отбелязването на деня за безопасен интернет през 2007 година. Самата програма за превенция насилието в интернет пък е създадена през 1999 година - доста преди да навлезе в България. За първи път тази година кампанията за безопасен интернет ще стартира в 14 града на страната, като тази година ще премине под мотото "Това не е просто игра, това е твоят живот". Във Варна в 28 училища, от началото на годината работят по теми свързани с рисковете, които интернет крие.

До момента в 12 варненски училища с над 4000 ученици от 5 до 12 клас са били дискутирани именно тези теми. По думи на Светлана Коева един от организаторите на проявите свързани с деня за безопасен интернет, децата не са защитени в интернет, както си мислят родителите. Тя подчерта, че най-голямата грешка на възрастните е да не обръщат внимание на това, в какви сайтове и социални мрежи ползва детето, тъй като там има и най-голям риск да стане жертва. "Проблемът е, че по-възрастното поколение нямат такава потребност от интернет и за тях мрежата е място, в което се търси информация и начин на комуникация, докато за децата интернет прелива в реалния живот и за тях това е живота", категорична бе Коева.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Denyat-za-bezopasen-internet-shte-se-provede-v-14-grada-na-Bulgariya-227803
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.