Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ръст на посещенията на музеи от чуждестранни туристи
©
"По данни на НСИ, броят на посещенията на чуждестранни туристи в музеи през 2023 г. са 988 хил., което е увеличение с 56,4% спрямо 2022 г.", съобщи заместник-министърът на туризма Павлин Петров по време на конференцията "Бранд България – Чудесата в ЮНЕСКО", съобщиха от министерството на туризма. 

Петров подчерта също, че културният туризъм заема значителен дял в продуктовата палитра на България като туристическа дестинация и бележи съществено развитие. Министерството на туризма разработи 8 културно-исторически дестинации, които се използват за промотиране на страната ни, както на вътрешния, така и на международния туристически пазар. Дестинациите обединяват над 150 обекта в повече от 70 населени места, в т. ч. и обекти на религиозен и поклоннически туризъм.

"Културният туризъм, като част от специализираните видове туризъм, е със специален акцент и в дейностите по Годишната програма за национална туристическа реклама", подчерта още заместник-министър Павлин Петров по време на конференцията.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rust-na-poseshteniyata-na-muzei-ot-chuzhdestranni-turisti-2279314
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.